Pavle Perić (©MN Press)
Pavle Perić (©MN Press)

Pavle Perić: Otpisuju nas unapred iako smo evropski šampioni, proradiće srpski inat

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.08.21. | 16:28

„Pričao je već selektor da su nas strani medji potpuno potcenili, spremni smo da im pokažemo da greše“, poručio je u razgovoru za Mozzart sport najmlađi reprezentativac

Odlična sezona u dresu Vojvodine kako na timskom, tako i na individualnom planu. Novi šampionski trofej u vitrinama. Paraf na ugovor sa grčkim Olimpijakosom. Igranje u Ligi nacija. Dva meseca kasnije mesto na užem spisku igrača koji putuju na Evropsko prvenstvo. Sve ovo se u nekoliko poslednjih meseci dogodilo Pavlu Periću (23), primaču servisa koji kao najmlađi član nacionalnog tima kreće u utorak put Poljske.

Šampionat se igra u četiri države – Češkoj, Finskoj, Estoniji i Poljskoj od 1. do 19. septembra. Srbija je smeštana u grupu A u Krakovu sa domaćinom, Belgijom, Ukrajinom, Grčkom i Portugalom. Kovačevi momci na takmičenje stižu kao branioci trona, koji su osvojili 2019. godine u Parizu.

Izabrane vesti

Sećam se finalnog meča, imali smo u to vreme zakazan trening u Vojvodini, ali su nam ga ipak pomerili da bismo gledali utakmicu. Baš smo svi bili ponosni“, prepričava u razgovoru za Mozzart sport Pavle Perić. „I tada sam verovao da ću na nekom sledećem takmičenju biti sa njima. Mnogo sam radio da bih sada bio tu među odabranima“.

Iako stižu sa evropskim krunama na glavi, mnogi odbojkaše Srbije ne smatraju favoritima za najviši plasman.

Pričao je već selektor da su nas strani mediji potcenili i da stavljaju neke druge ekipe u prvi plan. Iskreno, to bi moglo kod nas da izazove dobru reakciju. Spremni smo da im pokažemo da greše. Proradiće srpski inat i onda će videti da ne mogu tek tako da nas otpišu. Ako dolazimo kao evropski šampioni, onda se valjda mi za mnogo toga pitamo“.

Pavle Perić (©Starsport)Pavle Perić (©Starsport)

Najviše se očekuje od ekipa kojima su odličja zasijala oko vrata na nedavno završenim Olimpijskim igrama.

Francuska stiže kao olimpijski šampion, Rusija je igrala finale u Tokiju... Kod nas u grupi su glavni konkurenti za prvu poziciju Poljaci. Ima nekoliko baš kvalitetnih ekipa, ali mislim da mnogo toga zavisi od naše igre. Jedva čekamo da utakmice počnu i nadamo se borbi za medalje. Srbija kao Srbija, sigurno želi da se bori za najveće domete. Nijedna ekipa nije za potcenjivanje... Bilo bi dobro kad bismo dobili Poljsku u grupi, pa posle da bude lakši put ka završnici. Tu nam je i Ukrajina, koja nije naivna. Pobedili su nas nedavno na turniru prijateljskom, ali verujem da ćemo mi uzvratiti na zvaničnom okršaju“.

Posle veoma dugačkih i napornih priprema Perić je na spisku zauzeo mesto pored kapitena Nemanje Petrića, Uroša Kovačevića i Marka Ivovića.

Bilo je teško da se izborim za mesto, i da je neko drugi umesto mene mislim da bi bilo zasluženo, jer smo kvalitetno radili. Za mene je neopisivo iskustvo bilo i igranje u Ligi nacija. Značilo mi je što sam igrao na nekoliko utakmica. Kad se pogleda da sam došao iz domaće lige, sigurno da sam osetio neki viši nivo odbojke i da sam mnogo napredovao za ovih nekoliko meseci koliko smo na okupu. Rad sa Petrićem, Kovačevićem, Ivovićem mi je mnogo značio. To su igrači koji su među najboljima na svetu na mojoj poziciji. Kad radiš sa boljima od sebe, onda te oni vuku napred“.

Na pripremnom turniru su odbojkaši tražili put ka pravoj formi. Na nekim utakmicama je posebno pažnju skrenuo upravo Perić.

Imao sam dobar poenterski učinak, jer sam malo pokrivao poziciju korektora, zbog sitnih problema koje smo imali. Međutim, vraćam se na prijem. Videli smo na pripremnim mečevima na čemu treba još da radimo. Najviše se to svodi na prijem i servis, na toj tranziciji“.

U dresu Vojvodine je tokom poslednjih sezona pokazao koliko može da pruži na toj poziciji. Baš zato je i stigla lepa ponuda Olimpijakosa, pa će posle EP krenuti put Atine.

Bio sam u srpskoj Atini, a sad idem u onu pravu u Grčoj. Nismo mnogo razgovarali, poklopili su nam se ciljevi, ambicije.... Klub je deo velikog sportskog društva, tako da je organizacija na visokom nivou. Šampioni su Grčke, igraćemo i kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da je sve super. Atina je prelep grad, biće sigurno uživanje. Odlazim iz Vojvodine srećan, proveo sam sedam divnih godina tu. Ostaje žal što nismo uzeli Kup poslednje sezone, samo nam je to izmaklo. Ali, za klub imam samo reči hvale, nosim sa sobom lepe uspomene. Nadam se da ću se jednog dana vratiti“, poručio je za kraj Pavle Perić.



tagovi

Pavle Perićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara